Dyrehospital i Aarhus, Skanderborg

Kastration af hund

Aggression, en voldsom trang til at dominere samt en voldsom trang til at parre sig med både mennesker, dyr og ting, kan være til gene for mange hundeejere, som kan have svært ved at tackle en hund, der ikke er kastreret.
Nogle hanhunde kan have en så stærk seksualdrift, at de lader være med at spise og stikker af, hvis der er tæver i løbetid i området.
Det er nogle af de mest almindelige grunde til, at hundeejere vælger at lade deres hunde kastrere.
Hos Virklund Dyreklinik tilbyder vi to former for kastration; kirurgisk og medicinsk kastration.

Ved valget af en kirurgisk kastration
Ved en kirurgisk kastration bliver hundens testikler fjernet og dermed også produktionen af testosteron – det mandlige kønshormon. I den forbindelse fjerner man hundens seksualdrift og det gør, at hunden ofte bliver mere rolig og omgængelig.

Ved kirurgisk kastration kan din hund let blive overvægtig, da energibehovet faldet, mens appetitten øges. For at sikre, at din hund ikke bliver overvægtig rådgiver vi gerne omkring den rette type foder, som kan forebygge, at hunden tager på.

Ved valget af en medicinsk kastration
Med medicinsk kastration får du mulighed for at afprøve, hvad det vil sige at have din hund kastreret uden at foretage et kirurgisk indgreb. Ved medicinsk kastration indlægger vi et hormonimplantat under nakkehuden på din hund. Disse hormoner lukker derefter ned for testosteronproduktionen i testiklerne på hunden i løbet af 4-6 uger.
Resultatet er i princippet det samme som ved kirurgisk kastration, og alt efter dosisen holder den medicinske behandling i op til 12 måneder. Herefter udvikler hunden igen produktionen af kønshormoner og kommer tilbage til udgangspunktet før kastrationen. Medicinsk kastration kræver ikke bedøvelse.

Kontaktinformation
Virklund Dyreklinik
Marienlystvej 4
8600 Silkeborg

Tlf. 8683 7510
virklund@oedh.dk

Åbningstider
Man. - fre.: 08:00 - 17:00.
Konsultation er efter aftale.