Dyrehospital i Aarhus, Skanderborg

Sterilisation og kastration af katte

Hvorfor skal jeg lade min kat sterilisere eller kastrere?

Det kan virke voldsomt at lade sin kat sterilisere eller kastrere, men i virkeligheden er der mange fordele ved den type indgreb. Både for dig og for din kat.

Først og fremmest bliver din kat ikke udsat for ligeså mange sygdomme, da den vil komme til at holde sig mere hjemme. Den vil blive mere kælen og strinte mindre. Ligesom sandsynligheden for at få AIDS eller leukæmi reduceres. Og hos hunkatten undgår man helt sygdomme i livmoder og æggestokke.
Der er også et etisk aspekt i at lade sin kat sterilisere eller kastrere. Indgrebet sikrer nemlig, at der ikke vil blive født ligeså mange uønskede killinger - og det betyder at sundheden i kattebestanden overordnet set forbedres.

Vigtigt at vide, hvis du lader din kat sterilisere eller kastrere:
Beslutter du dig for at lade din kat sterilisere eller kastrere, skal du vide at indgrebet foretages i narkose, og at vi her på klinikken tilbyder en gratis øretatovering af din kat under selve bedøvelsen. Derudover laver vi også et sundhedstjek af kattens generelle helbred i forbindelse med indgrebet.

Du bør være opmærksom på at sterilisering og kastration øger appetitten hos dit dyr, mens energiniveauet falder med omkring ti procent. Derfor vejleder vi gerne omkring gode råd til foder, der forebygger overvægt. Ligesom vi helt overordnet anbefaler, at du som dyreejer får en god snak med vores personale, hvis du overvejer at få steriliseret eller kastreret din kat, så vi i fællesskab finder den mest optimale løsning for dig og dit dyr.

Kontaktinformation
Virklund Dyreklinik
Marienlystvej 4
8600 Silkeborg

Tlf. 8683 7510
virklund@oedh.dk

Åbningstider
Man. - fre.: 08:00 - 17:00.
Konsultation er efter aftale.